Bugun...
SON DAKİKA

Oğuz’da Er Tükenmez Derler Bizde

 Tarih: 07-06-2023 13:10:00  -   Güncelleme: 07-06-2023 16:13:00
Pınar Aydın

2023 yılı seçimleri ve yeni kabinemiz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Türkiye Yüzyılından çok bahsedeceğimiz ve yıllardır bugünlerin parlak yatırım hayali için çalışılan 2023 vizyonu sandığımızdan çok daha heyecanlı ve gizemli geçecek. Tahmin ettiğimiz veya ön göremediğimiz Türkiye Yüzyılı çerçevesinde atılacak adımları çok yazacağımız bir dönemin kapısını araladık. Yeni Kabine de buna göre şekillendi. Kısaca isimleri değerlendirelim ve önemli haberlerimizi buradan bildirelim.

 

2 Bakan hariç değişen kabineden herkes memnun. Hatta öyle ki CHP’nin sevdiği isimler dahi var. Yeni kabine ile ortaya çıkan manzara Yeni Türkiye Yüzyılı neticesinde ince elenip sık dokularak isimler belirlenmiş. Hem ekonomide, hem batı politikamızda hem de Ortadoğu politikamız noktasında ülkemiz adına parlak bir geleceği inşa edecek işinin ehli isimler var.

 

Bunların en başında da eski Mit Başkanı Hakan Fidan ve Fidan’a Dışişlerinin verilmesi muazzam bir taktik. Öyle ki kabine belli olur olmaz İngiltere ve Avrupa’da bazı isimler kabine açıklandıktan bir saat içinde sosyal medya hesaplarından Hakan Fidan’a tebriklerini ilettiler. Buradan şunu da anlıyoruz. Sadece Sayın Cumhurbaşkanın açıklamaları, Ortadoğu ve dış politikası ve seçim süreci değil seçtiği seçkin adamların aldığı pozisyonları da tüm dünya yakından takip ediyor. Hakan Fidan’ın eski Mit Başkanı olması sebebiyle tüm dünyaya diplomaside bir tedirginlik olduğu da panikle atılan tivitlerden anlamak mümkün. Yunanistan basını Bakan Hakan Fidan için, “Türk gücünün görünmez yüzünü temsil ediyor” açıklamasıyla Türkiye’nin ön görülemez bir planı olduğunu da anlamışlar. Başka bir değişle Fidan, Türk Devlet aklının gizli mirasının son mihenk taşlarından biridir.

 

“Alem’de şer,

Oğuz’da er tükenmez derler bizde.

Biz ki, nice fidanlar yetiştirdik,

Her küstaha haddini bildirdik”

 

Dizeleri bizi anlatmak için kafi.

 

Diğer bakanlıklara gelen çiçeği burnunda isimlere göz attığımızda pandemi sürecini aksaksız yöneten dünyanın aksine bir tane vatandaşımızı dahi hastane köşelerinde zor da bırakmayan ve bunun için tüm alt yapıyı oluşturmada 7/24 mesai yapan Fahrettin Koca’nın yeniden Sağlık Bakanı  seçilmesine yürekten sevindim.

 

Pandemi süreci ve sonrası kendisinin özverili çalışmalarına şahit olarak yurt dışından hasta getirmede de büyük katkıları oldu. Birkaç vakayı ben bildirmiştim. Ulusal ajanslarda an be an takip edildi. Pandemi sürecini çok ciddi bir şekilde yönetti. Randevu aksaklıklarını büyük ölçüde çözdü. Tüm bu problemlerin içinde kendisine operasyon yapan Türk Tabipler Odasının üstesinden geldi. Ve hala büyük bir özveri ile bakanlığını korumaya devam ediyor.

 

Yeni İçişleri bakanı Ali Yerlikaya Sayın Süleyman Soylu’dan görevi devir aldı. Kendisini hiç tanıma şansım olmadı. Ama eski İstanbul Valisi olması hasebiyle birkaç İstanbul’da yaşayan gazeteci dostlarımızı arayarak kendisi hakkında bilgi aldım. Verilen bilgilerin tümü olumluydu. Terörle mücadelede, İstanbul’un güvenliği noktasında da üstün başarıları var ve oldukça alçak gönüllü ve mütevazı olduğundan söz edildi. Sayın Süleyman Soylu’da öyleydi. Göreve geldiği ilk aydan bugüne kadar birçok sorunu çözmede herkese yardımcı olmaya çalıştı. Kimseyi cevapsız bırakmadı. İçişleri Bakanıyım deyip de özel kalemine yönlendirmedi kimseyi. Bizzat kendisi konuştu, yazdı. Gözünden bir şey kaçırmak istemezcesine her yere yetişmeye çalıştı. Whatshaptan gelen ihbarları da kendisi değerlendiriyordu.  Süleyman Soylu’nun hakkı ödenmez. Allah ondan razı olsun. Ve Sayın Ali Yerlikaya aynı hassasiyetle çalışırsa, aynı performansı gösterebilirse Soylu’yu aratmayacaktır.

 

Sayın Soylu ve Varank performansı bekleniyor

 

Sayın Süleyman Soylu ve Murat Kurum. O kadar başarılı bir siyaset ve iletişim tayin ettiler ki millet buna alıştı. Yeni gelen bakanlarımız aksi bir tavırla karşılaşırsa milletimizin ses etmekten çekinmeyeceklerini bilmeliler.

 

Eski Bakan Sayın Soylu’ya gelince.. MHP’nin başına geçebilir ya da İstanbul’u yönetebilir iddiaları var. Bakalım bu kulis bilgilerinin hangisi tutacak. Sayın Mustafa Varank ile de ilgili bilgi aldım. Onu daha sonra konuşuruz inşallah.

 

Selam ve dua ile.

  Bu yazı 1288 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI