Bugun...
SON DAKİKA

Özgür Özel''den Bozbey'e sert akraba ataması tepkisi: İstifanı verirsin!

 Tarih: 09-05-2024 12:40:00
Pınar Aydın

Takipçi dostlarımızın merak ettiği Özgür Özel Mustafa Bozbey görüşmesinin detaylarını aktaracağım ama önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ile alakalı düşüncelerimi aktarmak istiyorum..

Açık konuşayım Sayın Bozbey 'i 2014 yılında ilk defa tanıdım.  Sağ muhafazakar bir gazeteci olduğumu biliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğimi de defaatle söylemiştim. Kendisi beni twiterdan hala takip ediyor.

 Bozbey henüz Nilüfer Belediye Başkanı iken akraba atamaları konusunda benzer hataları vardı ve fakat göze batmıyordu, çünkü; ilçe belediyesi kimsenin dikkatini  çekmiyordu. İlçe atamaları eleştirileri Bursa sınırlarında kalmıştı. Ulusal medya ve sosyal medyada pek tartışılmıyordu 

Ve...47 yıl sonra ilk kez CHP BOZBEY  markasıyla Bursa'yı almayı başardı. Bozbey' in geçmiş dönem belediye tecrübesini de üzerine katarak; Ak Parti'nin doğru ve kaliteli hizmetini ve Ekrem İmamoğlu'nun algılar üzerinden nasıl dünya markası olan İstanbul'u ikinci kez kazandığını, toplumun nabzını daha iyi okuduğunu ve bu olağanüstü tecrübeleri birleştirerek Bursa düzeyinde aksettireceğini düşündüğümden Bozbey Bursa'yı alırsa en az 10 yıl Belediye Başkanlığını garantiler diyordum.

Bozbey kazandı ve bende bıraktığı iyi  izlenime binaen harika bir çıkış bekledim. Mesela olmayan tır iddiası ortaya atmak yerine mal varlığını göreve geldiği ilk saatlerde açıklasaydı müthiş bir sükse yapacak işte Bozbey bizi şaşırtmadı diyecektik.

Ama o da ne..?

Önce tır iddiaları, akraba atamaları CHP'lileri dahi çileden çıkardı. Her daim birliğe önem verdiğini düşündüğüm Bozbey kendisini akraba atamaları konusunda eleştiren BASIN'ı dün yaptığı basın toplantısına çağırmayınca bendeki iyi Bozbey izlenimi yıkıldı yerine kindar bir izlenim bırakan  henüz kafamda oturtamadığım bambaşka bir Bozbey profili oturmaya başladı.

Seçim öncesi bir meslektaşıma Bozbey hakkındaki iyi düşüncelerimi paylaştığım da tam aksini söylemiş ve benimle iddiaya girmişti. Sanırım kazanmak üzere..

Mustafa Bozbey'i Alinur Aktaş 'tan daha iyi tanıdığımı düşünmüştüm. Sanırım yanıldım.

Simdi gelelim Özgür Özel - Mustafa Bozbey görüşmesinin detaylarına..

Sayın Bozbey' in yıllarca tanıdığı bir hanım efendi Mustafa Bozbey ve eşi ile birlikte İstanbul'da AB kuruluşunu kutlamaya giderler. Bozbey Ekrem İmamoğlu ile görüşür. Akabinde Özgür Özel ile selamlaştıktan hemen sonra Özel Bozbey'e akraba atamaları konusunda şu sözleri sarf eder;

"Biz halka liyakat sözü vererek kazandık, CHP nin yeni politikası liyakatsizlikle mücadele olup kişi, düşünce farklılığı ayırmadan birlik ve beraberlik temelleri üzerine mücadele eden bir parti olacak. 

Eski CHP asla olmayacak. Bu yüzden gereğini yap der ve eğer yapmaz aynı hatalara devam edersen ben senin istifanı almam, İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALIRSIN diye ekler.."

Bozbey bu mesajı alır ve yeğeni için atamayı iptal eder.
Keşke sayın Bozbey Özgür Özel bunları soylemeden önce bu atamadan vazgeçseydi.
Keşke sosyal medyayı hesap edip buna göre tavır alıp gelecek tepkileri hesaplayabilecek bir PR ekibi olsaydı.

Açık konuşayım,  artık basılan gazetelerin, ana akımın pek bir önemi kalmadı çünkü sosyal medya var ve sadece 1 kişi ana akımın getiremediği sesi, yayamadığı gündemi yayabiliyor.. 

Çağ değişti ve Bursa Büyükşehir Belediyesi sıradan bir ilçe değil.. Büyükşehir büyük, çetrefilli bir şehrin sorumluluk merkezidir. Hafızasıdır, halkın taktir ettiği ve saydığı bir kurumdur. Ve kurumu temsil eden kim olursa olsun her tavrı gündem yaratır.

Dipnot: Sayın Bozbey "aile belediyeciliği" etiketinden kurtulmak istiyorsa Ekrem İmamoğlu gibi bir servet ödemek zorunda kalabilir. Zira tüm Türkiye kendisinin akraba atamaları ile tanımış oldu. Ve insanlar ilklerle, bıraktığı ilk izlenimle hafızada kalır.

Selam ve dua ile...
 

  Bu yazı 1219 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI