Bugun...

Türkiye’yi kaos mu bekliyor, Bilal Erdoğan açıkladı!

 Tarih: 10-12-2023 12:15:00  -   Güncelleme: 11-12-2023 08:12:00
Pınar Aydın

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Genç Türkiye Forumu'nda, moderatörlüğünü Fulya Öztürk’ün yaptığı, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı N. Bilal Erdoğan ile AK Parti Grup Başkanvekili, Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül konuşmacıydı. Türkiye’nin çeşitli illerinden üniversite öğrencileri katıldı. Konuşmacılara 20 soru soruldu. Teker teker büyük bir sabır ve özveri ile sorular cevaplandı. Programın iki yüzü vardı. Bir kamuoyuna yansıyan bir de yansımayan..

 

Önce konu başlıklarının en mühim bulduklarımı arz edeyim. Edindiğim izlenimi ve atmosferi aktaracağım. Bir kere Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan’ın keyifsizliği gözümden kaçmadı. Daha 8 yıl önce kendisi ile tanışmış biri olarak eski neşesi yoktu. Programın ilerleyen dakikalarında aslında neden keyifsiz olduğunu anladım. Türkiye hatta dünya sandığımızdan çok ağır ve kaos tamtamlarının çaldığı bir zamandan geçiyor. 2024 oldukça sıkıntılı olacak deniyor. Ve dünyadaki bu soğuk savaş korkarım ki gerçek bir savaş haline dönecek ve kaos ortamını iliklerimize kadar hissedeceğiz. Zaten İsrail’in Filistine karşı korkunç bir soykırımı var. Ve bu büyüyerek çözülmesi zor bir yumak sarmalına dönüşecek. Daha adil bir dünya için barış yönünde kararlı olan Türkiye gerekirse sert pozisyona geçecek. Nitekim de son zamanlarda Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadelerinden bunu tahlil etmek mümkün.  Bununla başa çıkmanın yolunu Sayın Bilal Erdoğan işaret ederek, toplum olarak birlik ve beraberlik olduğunun altını çizdi. Yalan haberlere karşı çok hassas olmamız gerektiği, bireysel boykotların büyüyerek devam etmesi gerektiği ve boykotun ne derece etkili olduğunu aktardı.

Meslektaşım ve yeni yeni dostluğumuzun oluştuğu Fulya Öztürk dünyadaki eylemlerin ve boykotun şiddeti sayesinde ateşkes gerçekleştiğini söyledi.  Sayın Başkan Bilal Erdoğan ise Türkiye’nin karşılaşacağı olası kaos senaryosu sürecini kolay atlatmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini aktarırken yakında İsrail’ başa çıkamayacakları bir ordunun saldıracağı haberini verdi. Menşei  açıklanmayan bu ordunun saldırmasının günlerinin sayılı olduğununda altını çizdi.

 

Fulya Öztürk her zamanki gibi dobra ve doğal halleri , başarılı moderatörlüğü ile olağan üstü performans sergiledi. Beni en çok şaşırtan ise Eski Adalet Bakanı, Gaziantep Milletvekili Sayın Abdülhamit Gül’ün mütevazılığı idi. Bu kadar sıcak kanlı biri olduğunu tahmin etmemiştim. Kendisini ilk kez gören biri olarak buna oldukça şaşırdım.

Sayın Varank ise her zamanki gibi tonton bir siyasetçi imajını verirken bana takılmadan edemedi. Adımız çıktı 9’a inmez 8’e hesabı birkaç kez attığım mesajı mübalağa ederek hep mesaj atıyormuşum gibi şahsıma takılmadan yapamadı. Artık kendisine selam vermekten korkar oldum. Umarım Sayın Varank’ın espri yaptığını herkes anlamıştır.

 

Selam ve dua ile…

 

  Bu yazı 1833 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI