Bugun...

Müjdeyi Verelim o Zaman

 Tarih: 21-11-2023 16:46:00  -   Güncelleme: 22-11-2023 21:02:00
Pınar Aydın

 

 

Yıldırım İlçesi neredeyse bir kangrene dönüşmek üzereydi. Öyle ki umutlar ciddi derecede tükenmiş kentsel dönüşüm ve doğalgaz meselelerinde büyük sıkıntılar çekmekteydi. Her gelen Belediye Başkanı kendince bir şeyler yapmaya çalıştı ve yaptı da. Birçok projede imzaları var. Ama Yıldırım İlçesinin acilen kentsel dönüşüm yönünde çözüme ihtiyacı vardı. Ve Yıldırım Belediyesi borç içindeydi.

 

 

2019 seçimleri ile Oktay Yılmaz Ak Partiden Yıldırım Belediye Başkanı olarak seçildi. (Yazıyı okurken ayrılmayın çünkü Yıldırım, Oktay Yılmaz ile nasıl bereketlendi onu kısaca anlatmaya çalışacağım..)

Oktay Yılmaz göreve geldiği zaman ağır bir borç yükü ile karşı karşıya kaldı. Göreve gelir gelmez belediye kaynaklarını inceledi ve bir ticari akılla 1 yılda Yıldırım Belediyesini yoğun bakımdan uyandırdı. Evet, Yıldırım Belediyesi borçlardan dolayı yoğun bakıma girmişti ve 1 yıl sonra uyanmıştı.  Yıldırım İlçesi halkıda bunu biliyordu bu sebeple ilk 1 yıl hizmet beklemedi. Sabırla Oktay bey acaba ne yapacak diye söyleniyordu. Ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay beyi sıklıkla halkın arasında daha fazla bir tempo ile görmeye başladık. Halkı geziyor eksiklikleri bir bir not alıp acil müdahale edilmesi gereken noktalarda vatandaşın ihtiyacına dönüş için talimat veriyordu. Akabinde kentsel dönüşümler, spor tesisleri derken Uyumayan Kütüphane ile ve Yıldırım Belediyesi bereketlendi yorumunu yapmaya başladı. Bizde gazeteci olarak kaldığımız yerden hizmet eksiklikleri noktasında Oktay Yılmaz’a sorular sorduk ve tabi fazlaca baskı yaptık diyebiliriz.

Bana göre Kentsel Dönüşüm kadar birçok mahallede büyük ölçekte imar problemlerinin bulunması dolayısıyla doğalgaz beklenen bir hizmetti. Doğalgaz bir lüks değil ihtiyaçtı. Bilhassa hava kirliliğine karşı.. Yıldırım Belediyesi 5 yılda yaptığı hizmet dillere destan oldu ve doğalgaz krizini hızla çözdü ve çözmeye devam ediyor.

Oktay yapamaz diyen meslektaşlarımın şimdilerde Büyükşehir’e yakıştırması Sayın Oktay Yılmaz’ın kısa sürede belediyeyi nereden nereye getirdiğinin de bir sonucudur.

Halka hak ettiği değeri veren Sayın Oktay Yılmaz’ın yapacak daha çok işi var. Yıldırım İlçesinin Oktay Bey gibi azimli ve görevini aşkla yapan başkana olan ihtiyaç Oktay Bey ile karşılandığından o taş yani Oktay Yılmaz asla yerinden oynamamalı. Zaten yapacağımız çok iş var diyerek kendisi Yıldırım’dan yeniden aday.

Tabi burada Bursa Büyükşehir Belediyesi, Buski gibi önemli ve ciddi kurumların Yıldırım’ın yüküne nasıl omuz verdiğinin de altını çizelim. Canla Başla çalıştılar, birlikte başardılar. Ve bu düzen bozulmaz ise Yıldırım İlçesinde eksik gördüğümüz ne varsa yerine tek tek konulacak

Mesela Samanlı Mahallesi. Yıldırım Belediyesi Kaçak fabrikaların yıkımı noktasında ciddi bir karar alabilirler ve bu güzelim ova eski yeşil güzelliğine kavuşur. Bu Oktay Yıılmaz’ın Samanlı Mahallesine verdiği bir vaattir. Ve nasıl doğalgaz krizi çözüldüyse hiç kuşkusuz bu sorununda üstesinden gelinecektir.

 

Yıldırım İlçesinde Kültürel Dönüşüm

Molla Yegan Medresesi, Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocası Molla Yegan’ın da ders verdiği tarihi bir medrese. Yıldırım Belediyesi burayı aslına uygun restore ederek ‘Köklerden- Geleceğe’ mottosuyla Molla Yegan Üniversitesi’ne dönüştürdü.

Yıldırım İlçesinde iki taç var. Size geleceği vaat eden değerli madenlerle kıyaslanamayacak gelecek vadisi. Biri Molla Yegan Çocuk Üniversitesi diğeri herkesin hayran kaldığı Uyumayan Kütüphanesi.

 

Çocuk Üniversitesi Molla Yegan ise müthiş bir proje. Ve bu üniversiteye Yıldırımlılar hak ettiği değeri verirse müthiş bir nesil Yıldırım İlçesinden çıkacaktır. Geleceğin Bilim Adamları, astronotları , sporcuları ve dahası..

 

Sevgili ebeveynler..! Çocuklarınızın iyi yetişmesini ve olumlu konuların etkisinde kalmak istiyorsanız bu saydığım iki kültürel projeye çocuklarınızı muhakkak götürün.

 Tabi GOHEM’i de gezdirmeyi unutmayın..

 

Selam ve dua ile..

 

  Bu yazı 2939 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI