Bugun...

Bursa’da Eylemci Çiftçiler Zincir Marketlerin Oyununu Nasıl Bozdu?

 Tarih: 09-08-2024 10:04:00  -   Güncelleme: 09-08-2024 10:53:00
Pınar Aydın

M. Kemalpaşa ilçesi köylüleri ve Karacabey ilçesi köylülerinin mahsulleri elinde kaldı. Domateslerine alıcı bulamayan çiftçiler Karacabey yolunu kapatarak eylem gerçekleştirdi.

Eylemleri çok etkili bir ses getirdi ve medyasıyla muhalefetiyle haber paylaşıldı. 

Eylem sevindirici gelişmelerle son buldu..

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş bugün Karacabey-Bursa yolunda eylem yapan M. Kemalpaşa ve Karacabey çiftçilerinin sorunlarını tahmini  yarım saatlik bir dizi görüşmeden sonra çözdü.

Çiftçilerin elinde kalan domatesleri zincir marketler ve salça fabrikaları alıma başladı. 

Vali Sn. Mahmut Demirtaş ‘ı yürekten kutluyorum. Ve fakat kişiden ve makamdan bağımsız şunuda soramadan edemiyor insan..


Yerelde  böyle bir alım önceden niye yapılmadı?

Hani zincir marketler doğrudan çiftçiden alım yapacak ve halka daha ucuz fiyatlarla satacaktı? 

Bir dönem bu oldu ama ne oldu da fiyatlar yükseldi ve başbelası aracı halciler devreye girdi?

En azından Bursa’da doğrudan çiftçiden alıma bu eylemle yeniden başlamış oldu. Şayet bu eylem olmasaydı yine zincir marketler tarafından doğrudan çiftçiden alıyoruz yalanıyla bizi kandırmaya devam edeceklerdi. Cesur eylemci çiftçiler bu oyunu bozdu. Ve yeniden önemli bir konuya dikkat çekilmesine vesile oldular. 

Peki, neden zincir marketler yeniden halcileri seçti?

X platformumda konuya ilişkin önlenemeyen fiyat istikrasızlığının arkasına ahbap çavuş ilişkilerinin olmasını yazmıştım. Bu üzücü eylemde bunun sonucudur ve Türkiye çapında marketlerin tedarikçileri baştan incelenmelidir.

Ayrıca çiftçiler  isyan edince sorun yarım saatte çözülebiliyormuş bunu da gördük. Kim bilir bu çiftçiler bu eylemi yapana kadar hangi vekillere yazdı, hangi başkanlardan yardım istediyse bir cevap bulamayınca hükümet istifa sloganını yükseltti merak ediyorum. 

Bu sorunu çözmek sayın valinin görevi değil ancak Bursa’da bunu yapacak başka bir irade olmadığını gördüğü için refleks göstermiş olmalı. Ben sayın Vali Demirtaş’ın atandığı ilk günden beri kendilerine ve eşlerine yüreğim çok ısındı. O günden beridir de kendisi halkla iç içe gördükçe işte vali dediğiniz böyle olmalı diye konuşurum. 

Şahsen Sayın Demirtaş’a kısa sürede aldığı aksiyonlardan dolayı o kadar ısındık ki başka bir şehre gitmesini istemiyoruz..

Rabbim yardımcısı olsun diyelim. Sadece maaşını kayıran vekiller umarım bu olaydan bir ders çıkarır ve gerekli aksiyonu alarak bu çözümün devamlılığı için mecliste çalışır. 

Selam ve dua ile..

  Bu yazı 2266 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI