Bugun...

Genişletilmiş Toplantıda Dar Paslaşmalar..

 Tarih: 05-08-2024 10:21:00  -   Güncelleme: 09-08-2024 10:50:00
Pınar Aydın

 

 

Bursa Ak Genişletilmiş Meclis toplantısı halka açık başladı. 

Toplantı Merinos AKM’de gerçekleşti. Katılım oldukça yoğundu ama eski performansı yoktu. Salonun içinin yarısı kadar dışarıda da yoğunluk olur, sohbet edilir, bayram havasında insanlar hasbihal olurdu. Bende bu ortamı çok sevdiğimden ve dostlarımız olduğundan canlı yayından izleyip not almaktansa oradaki havayı soluyarak katılmayı tercih ederim. 

Katılım eksikti, halbuki tüm üyelerin cep telefonuna mesaj yolu ile davet edildi. Sosyal medya da üst üste paylaşımlar yapıldı ancak eski yoğunluğu yakalayamadı. 

Hınca hınç bir yoğunluk bekledik elbette ancak Osmangazi teşkilatında katılım olmasa diğerlerinden farklıydı. 

Bir çok kadın ve gençlik kolları kadın Meclis üyesi katıldı ancak rehavette gözlendi.

Bu rehavetin en önemli sebeplerinden biri seçimin kaybedilmesi olamaz. Bana göre en mühim sebepler,

1-Tecrübesiz kişilerin başkan olması

2-Tecrübesiz meclis üyesi kadrosu. Meclis üyesi olunca kurumsal farkındalık olabilecek yerlerde her tavır ve duruş takip edilir. Cinsiyetten ziyade ziyade titri öne geçer. Hele belediye sendeyse başkan yardımcısı gibi görülürsün. Ama maalesef tecrübesizlik kokan bir liste olunca özellikle böylesine önemli ve kritik günlerde maalesef bu kusurlar açığa çıkar. Zaten Meclis Üyeleri bırakın teşkilatını kurmayı, ya da sahada katılımını, fikirlerini ortaya koyacak bir aracı (medya ) kullanamadığını seçim öncesi gördük. Maalesef Bursa  Ak Parti İl basın ile irtibatta oldukça zayıf. 

3- Herkes Davut Gürkan’ın gitmesini bekliyor ama devamı halinde bu kopukluk profesyonel bir siyasetçi olmakla bağdaşmıyor. Davut bey nasıl olsa gidecek gitmeyelim diyenler varsa ki var bunu kaydettik. Zamanı gelince fırında ısıtır yine yazmak üzere işleriz.. 

Velhasılı…

Ak parti teşkilatı baskın olması lazım iken kongrede eksik katılım oldu. 

 

 

Yıldırım İlçesi iyi bir katılım yaptığı gözlerden kaçmadı ancak varlıkları çok hissedilmedi.. Bilhassa slogan, başkan karşılama gibi program hazırlıkları yoktu. 

Basına gelince..

Basına yer ayırılmaması yapılabilecek en büyük hataydı. Anladığım kadarıyla İl Başkanlığı bir oturma planı yapmamıştı. Medya da yerel seçimden önce her programa bilhassa yemekli olursa katılan yazarlar, temsilciler, medya patronları yoktu. Oraya katılan ben ve birkaç kişi vefa duygusuyla katılım sağladığı çok belliydi. 

 

Osmangazi’de 2 Bin Ruhu

 

17 tane İl ve ilçe gençlik kolları katılımı toplasan 100-150 kişiydi. YILDIRIM ve Osmangazi gençlik kolları çok zayıftı. Hepi topu 15-20 kişiydi. 

Ancak Osmangazi teşkilatı o kadar iyi hazırlanmıştı ki salonun yarısına hakimlerdi, sesleri yüksek çıktı. Neredeyse metrekare başına osmangazili düşüyordu. Sağ balkonda osmangazili kadınlar kaplamıştı. Sol balkonda Osmangazi’de asil üyede Eksik katılım vardı. Az katılım olmasına rağmen coşku ve heyecanları ile eksiği hissettirmediler.

 

Birşeyi merak ediyorum; tüm üyelere mesaj gitti ama gençlik kollarının yeni seçmen birimi,   Üniversite birimi, lise birimi, mahalle başkanları özel aranarak davet edildi mi? O kadar eksik vardı ki düz hesap yaparsak rakam ortaya çıkıyor. 

Örnek; her ilçeden 10 genç gelse 170 kişi yapar. Benim gözlemlediğim 130 civarı genç vardı. Ayrıca önceki yönetimlerin ağırlıklı olduğu bir katılım vardı. Yeni yönetimde bilhassa meclis üyelerinde katılım eksikti. 

Seçim öncesi ve sonrası olanlara rağmen  vefalı ve özverili olduğu için Davut Gürkan’ı tebrik ediyorum. 

 

Ak Parti Geleneği

 

Osmangazi teşkilatını çok beğeniyorum. Bunu sık sıkta dile getirmekten çekinmiyorum. Benim Ak Parti maceramın başladığı yerde Osmangazi ilçesi idi. Yıldırımlı olmama rağmen erkek kardeşim Mustafa’nın öncülüğünde Ak Parti’nin Bursa’daki kalbini tanımak nasip olmuştu. Yıllar sonra kaybedilen aradığımız ruh, 2000’li son 1 yıldır hissettiriyordu. Bunu meclis toplantısında da hissettirdi. 


Ak Partinin kurulduğundan bu yana sunucu  ak teşkilatı okurken bir gelenek olarak küçük ilçeden büyük ilçeye doğru okunurdu. İlk olarak Osmangazi okunurdu. Gelenek bozuldu  ve Yıldırım ilk başta okundu. 

Bu gelişmenin olması  beni şaşırtmadı çünkü Ak Parti Bursa’da büyük ilçe bazında Ak Parti kalesini koruyan tek Yıldırım oldu. Sanıyorum bundan sonra Ağabey İlçe Yıldırım olacak. 


***********

Net vurgulamak isterim dünkü danışmada öne çıkan ve akıllarda kalan 3 unsur var. 

-Davut Gürkan’ın etkili konuşması.

-Oktay  Yılmaz’ın yeni potansiyel ağabey olarak görülmesi.

-Teşkilatın Adnan Kurtuluş’a sevgisi ve muhabbeti coşkuyla gözümüze çarptı. 

-Efkan Ala’nın performansı 

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milleti feth eden sözlerinden derlenen video gösterisi.

 


Eksiklere gelince ..

Başına yer ayırılmadı bunu yukarıda yazdık. 

Notlarımızı almakta zorlandık ve dışarıya çıkarak X’ten canlı takip etmek zorunda kaldık. 

Bu sıcak havada su eksikti. Su servisi erken kesildi. Parayı da Burfaş kazandı tabii . :)

En büyük eksiklikte Alinur Aktaş’ın yokluğu işi ancak kendisi Gürcistan’da olduğu için gelmemiş. Gökhan Dinçer’de yoktu. Vekil Muhammet Müfit Aydın’da katılmayanlar arasındaydı. 


Düne kadar Ak Partinin her toplantısına gelen basın arkadaşlarımız  gelmediler. Gözler onları aradı. Sanırım Bodrum'a tatile gittiler :)) Zira bazıları için vefanın anlamı tatildir..

 

Selam ve dua ile...

  Bu yazı 2846 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI