Bugun...

Dervişoğlu'ndan Erdoğan için tasarruf çıkışı!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu TBMM'de grup toplantısında konuştu.
facebook-paylas
 Tarih: 26-06-2024 12:34:24

Dervişoğlu'ndan Erdoğan için tasarruf çıkışı!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu TBMM'de grup toplantısında konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu TBMM'de grup toplantısında konuştu. 

Dervişoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Nurettin Nebati'yi özleyeceğimiz, saray damadına üzüleceğimiz aklımıza gelmezdi. Sayın Şimşek sağ olsun daha tasarruf tedbirleri genelgesinin mürekkebi kurumadan jet hızıyla vergi cebirleri genelgesine geçmeye karar verdi. Sayın bakanın tıpkı diğer icraatlerinde olduğu gibi bundan da ne çıkacağı belli değil. Adeta milli piyango gibi.

MEHMET ŞİMŞEK'E SORULAR

Vatandaşla dalga geçen cin fikirlerin son örneğini artırılmak istenen yurt dışına çıkış harcı tutarında görüyoruz. 150 lira olan ilgili harç tutarı 3 bin liraya yani 20 katına çıkarılmak istenmektedir. Böylece devletin kasasına da 12.5 milyar lira ek gelir oluşturulacağı iddia edilmektedir. Eğer bu olmazsa da 1500 liraya çıkarılmak istenmektedir. Milletimizin aklıyla alay eden söz konusu bakanlık açıklamasını görünce şu soruları sormak boynumuzun borcu haline gelmektedir.

1- Yurt dışına çıkış harcını neredeyse yurt dışına gidiş geliş uçak biletine eşdeğer hale getiren bu düzenlemeyle elde edileceği varsayılan 12.5 milyar lira nerede kullanılacaktır? Emekliye, işsizlere yani milletimize mi harcanacaktır, yoksa doymak bilmeyen yandaşlara mı dağıtılacaktır. Ülkedeki kaçaklara destek fonuna mı dönüştürülecektir?

2- Elde ettiğiniz 12.5 milyar lira sizin için önemli bir gelir ise 2023 yılında affedilen 188 milyar tutarındaki yatırım fonu ortaklıkları kazanç vergisi ile yine affedilen 119 milyar lira tutarındaki menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası gelir vergisini nasıl açıklayacaksınız?

3- Vergi sisteminde adaletli davranmayarak acımasızca daha çok vergi koyarak, milletimizin iliklerine kadar yaşadığı ekonomik krizi nasıl sona erdirmeyi planlıyorsunuz?

4- Pasaport harç ve defter bedeli adı altında alınan ücretlerin karşılığında bu ülke pasaportuna nasıl hizmet ediyorsunuz da bir de yurt dışı çıkış bedeli diye köprüyü geçen mi geçmeyen mi misali deli dumrul vergisi istiyorsunuz?

Bir de tasarruf tedbirleri demiştiniz. Ne oldu o iş Sayın Şimşek? O lüks aracınız o paketten önce mi alınmıştı yoksa sonra mı açıklar mısınız?

Milletimizin sırtına binerek cebindekine, boğazındakine göz dikerek ne hazineye gelir elde edebilirsiniz ne de kamuda tasarruf edebilirsiniz.

Milletimizin artık verebilecek herhangi bir varlığı, sırtlanabileceği fazladan bir yükü kaldırabilecek bir dermanı kalmamıştır. Bu ülkede öncelikle tasarruf etmesi gereken tek bir kişi vardır o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sayın Cumhurbaşkanı, kendisinin ve makamının harcamalarını kestiği gün milletimizin tasarruf etmesine artık gerek kalmayacaktır. Sayın Erdoğan ve avanesi, bu ülkeyi ve insanını bir grup rantçının kupon arazi ve ihale peşinde koşan bir grup simsarın ve uluslararası tefecilerin eline düşürmüştür. Sayın Erdoğan söz konusu grupları korumak ve kollamak için yüz binlerce emekliyi, ücretliyi tek bir saniye düşünmeden feda edebilmektedir.

Zat-ı Devletlerinin devri iktidarlarında milletimizi rahmetli Kemal Sunal'ın "Orta Direk Şaban" filmindeki gibi zam ile yaşamaya mahkum etmektedir. Peynir çoktan bitmiştir, zeytinse artık müzeliktir! Köftelik olacak bayat ekmek kıymayı unuttuğundan, mutfağın Mona Lisa'sı gibidir.

Maaş zammından bahseden yoktur ama zamlı etiketlerin değişmediği, vergi artış oranının konuşulmadığı bir gün dahi yoktur...

Orhan Veli'nin "Bedava Yaşıyoruz" şiirine nazire yaparcasına vergisiz yaşamadığımız bir gün yoktur. Hava vergiyle, su vergiyle, hürriyet hala kelle fiyatınadır.

Size bir hatırlatma yapayım Saray beyleri! İbni Haldun şöyle der:

"Olgunluk döneminde artan bolluk ve zenginlik, devletin lüks, gereksiz ve gösterişe dönük harcamalar yapmasına yol açmakta, bu da vergi gelirlerinin, kamu harcamalarını karşılayamaz hale gelmesine sebep olmaktadır.

Devlet yöneticilerinin, gereksiz ve lüks harcamalarını terk etmeyerek, bunun yerine üreticileri ağır vergi yüküne maruz bırakması, vergi mükelleflerini çalışmaktan ve üretmekten vazgeçirecek ve hatta mükellefler ellerindeki servetleri satarak vergi borçlarını ödemeye çalışacaktır. Fakat ağır ve yüksek oranlı vergiler yöneticilerin beklediklerinden daha az vergi tahsilatına yol açacaktır. Unutmayalım, bir devlet çökerken, vergiler çok yüksek gelirler düşük olur."

Bu devleti çökertemeyeceksiniz Saray Beyleri! Bu millet saltanatınıza diz çökmeyecektir! Çünkü karşınızda biz varız. 50 asırlık tarihi ve 3000 yıllık devlet geleneğiyle Türk Milleti var!

Her ay insanımızın buzdolabından en az 1 kalıp peynir, en az 5 şişe süt, yarım kilo kıyma eksilmektedir! Eskiden "vatandaşın vergileriyle" kamu hizmetleri finanse edilirdi, şimdi hepsine vatandaş para ödüyor.

Yol yapıyoruz diyorlar, paralı! Hastane paralı! Okul zaten paralı! Peki bu vergilerle ne yapılıyor?

Kentsel dönüşüm? Paralı! Depreme hazırlık? Yeni sigortalar icat ediliyor? Sınır güvenliği? Yolgeçen hanı!

Vergi borçları silinenler? Peki Gelir vergilerini ödemeyenler? Bu ülkenin taşından, toprağından insanından zenginleşip, üzerine yatanlar? Hepsinin kim olduğu bellidir! Peki serveti ve sermayesi silinenler? Dolaylı vergiler üzerine yüklenenler? Hem bu ülkenin şerefli vatandaşı, hem bu ülkenin şerefli sanayicisi, üreticisi, tüccarıdır. Ve bu ortamda, vergilerin, harçların, haraçtan beter olduğu milletimizin bayram tatiline memleketine bile gidemediği ülkemizde, yurtdışı çıkış harcına 20 kat zam düşünülürken Temmuzda maaşlara zam yapılsın mı diye utanmadan soru sorulmaktadır!

Size çok temel bir şey söyleyeyim: "Mış" gibi yaptıkları şeyler de, lütuf diye sunup, sonradan parasını kestikleri şeyler de, hepsi sizin hakkınızdır! Milletimizin ak sütü gibi helal hakkıdır!

Anayasanın 10. Maddesi:

"Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları, bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar." der.

Hükümet ve Cumhurbaşkanı, Temmuz 2023'de çalışanlara, refah payı adı altında 8.077,00 TL ek ödeme yapmaya başlayıp emeklilere bu parayı vermemekle çok açık bir şekilde Anayasayı çiğnemiştir.

Gerçi Tayyip Erdoğan için Anayasayı tanımamak gelenek haline gelmişse de bizler tüm emeklilerimiz adına yaptığı hatayı düzelttirmeyi de biliriz.

Bugün bırakın düz memur ve işçi emeklisini, en yüksek emekli bürokratın maaşı bile TÜİK rakamları ile yoksulluk sınırının altındadır. Tam bir yıldır, ha bugün, ha yarın denilerek emeklilerimizin yasal alacakları ertelenmiş ve kendileriyle düpedüz alay edilmiştir!

Buradan Sayın Erdoğan'ı uyarıyorum. Hükümet, her bir emeklimize geçen bir yıl için 96.824 TL borçludur. Ayrıca Temmuz ayından itibaren de 8.077 TL refah payı vermek zorundadır!

Herkes iyi bilsin ki, emeklilerimiz sahipsiz değildir. İYİ parti onların haklarını sonuna kadar savunacaktır.

Sayıları çok seven Erdoğan'ın yönettiği Türkiye'de milletimiz, ne TÜİK verilerine, ne de göç idaresinin açıkladığı sığınmacı ve kaçak sayılarına inanmıyor. Örneğin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sadece İstanbul'da 2,5 milyon sığınmacı ve kaçak olduğunu söylerken; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın İstanbul Valisi olduğu dönemde bu sayı 1 milyon 179 bin, bakanlığı döneminde, göç idaresince 1 milyon 87 bin olarak açıklanmıştır.

Yani eğer göç idaresi verilerine bakarsanız Türkiye'de neredeyse her ay sığınmacı sayısının yüz bin azaldığını görürsünüz. Ancak sokaktaki vatandaşa, esnafa, pazarcıya, gence, yaşlıya sorarsanız ya da bizzat siz o malum mahallelerde, sokaklarda, artık sığınmacı gettosuna dönmüş ilçelerde 10 dakika tur atarsanız birinin kesinlikle yalan söylediğini anlarsınız. Şüphesiz ki yalan söyleyen vatandaşımız değil, biz de değiliz.

Bakınız! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın varoluşsal tehdit diye açıkladığı, Türk vatandaşlarının nüfus artış hızı yüzde 1,5 iken, nüfus artış hızı yüzde 5,3 olan Suriyeli sığınmacıların sayısı her ay nasıl yüzer bin azalmaktadır? Bu şaibeli veriler, hükümetin Türkiye'deki yabancıların sayısı hakkında apaçık yalan söylediğini göstermektedir.

Biz hükümete sığınmacı sayısı kaç diyoruz? AKP ve medyası, "Onlar olmazsa çoban bulunmaz" diyor. Bunlar için bütçeden harcadığınız rakam nedir, diyoruz? Onlar, "Ucuz iş gücü piyasasında sayelerinde ayaktayız" diyor. Arkadaşlar, kendinize gelin! Türkiye'yi göz göre göre bir uçuruma sürüklediniz Şimdi o uçurumdan düşmesini sıcak koltuklarınızda aymazca izliyorsunuz!

Bakınız, Birleşmiş Milletler verilerine göre konuşuyorum. Dünyada bulunan toplam mülteci sayısının yüzde yirmisi, yani beşte biri yalnızca tek bir ülkede Türkiye'dedir.

Vatanımız, tam 97 ülkenin nüfusundan daha büyük olan bir yabancı nüfusu, beslemeye ve barındırmaya Batı kapılarında dilencilik yaparak Saray ekonomisini sürdürmeye çalışan bu meczup iktidar tarafından cebren ve hile ile mecbur bırakılmıştır.

10 milyondan fazla sığınmacı ve kaçak 5,3'lük doğum oranıyla şayet Türkiye'de kalıcı hale gelirlerse, önümüzdeki 10 yıl içinde sayıları 20 milyona yaklaşacaktır. Eğer kaçaklar acilen ülkelerine geri gönderilmeye başlanmazsa, bunun için de Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Suriye hükümetiyle bir iş birliğine gidilmezse 2053 yılına geldiğimiz zaman Türkiye'nin illeri ilçeleri, mahalleleri, kentleri, köyleri ve Sahil şeritleri demografik bir dönüşüme ilelebet teslim kalacaktır. Artık bu sessiz ve saklı bir işgal de değildir. Gürültülü, patırtılı, açık, aleni, topyekûn bir yıkımdır. Çünkü artık sorun sadece dışarıdan gelenler değil, gelip burada üreyenler ve türeyenlerdir.

Bu noktada bize düşen görev, Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak, Cumhuriyeti'ni ve istiklali muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegâne temeli olan en kıymetli hazinemizden, yani vatanımızdan bizi mahrum etmek isteyenlerin topyekûn yıkım planını ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz! Egemenlik hakkımızı Saray'dan, topraklarımızı yağmacılardan, nüfusumuzu ise sığınmacılardan kurtarmak ve arındırmak mecburiyetindeyiz.

Şehirlerimizin her tarafında, yabancı gettolar oluşuyor, gettoların içinde selefiliğin, radikalleşmenin ve potansiyel bir terörün tohumları büyüyor.

2030'lu yıllarda sığınmacı ve kaçakların sayısı 20 milyonu bulduğunda siyasi hak ve taleplerle Türkiye'nin vilayetleri bu gettolar tarafından ele geçirildiğinde vakit çok geç olacak.

Dolayısıyla hemen şimdi ortak bir çözüm ve ortak bir siyasi irade ile harekete geçmeliyiz.

Milli benliğine ve milliyetine hissen, fikren ve fiilen saygı ve aidiyet beslemeyen bir iktidarın sonu hüsrandır. Tek adam ve onun rejiminin türettiği Tek adamcıklar, milli benliklerini unuttular...

Ama bizim değil, onların sonu hüsrandır! Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, milli benliğini unutmuş bir iktidar, başka milletlerin iktidarlarına ancak yem olur.

Bir zamanlar, demokrasi trenine indi-bindi yaparak ava gideceğini sanan Erdoğan ve Saray rejimi, 22 yıllık iktidarın sonunda dünya milletlerinin kendi stratejik çıkarlarını önemsedikleri satranç tahtasında zavallı bir av haline gelmiştir. Ey muktedirler, gaflet uykunuzdan uyanın artık! Av oldunuz, av!

Siz Saray beyleri! Üçüncü Dünya Savaşı tehlikesinden değil, Türk'e eklemeyi hayal ettiğiniz "iye"likten endişe duyun. Türkiyelilik hezeyanlarınıza Türk'ün göstereceği tepkiden korkun. Çünkü hiçbiriniz o zaman, Türk'ün kasırgasını durduramazsınız!

 
 

 

 
 
 
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Fenerbahçe 12 10 1 1 31 8 31 +23
2 Galatasaray 12 10 1 1 22 8 31 +14
3 Adana Demirspor 12 6 2 4 23 12 22 +11
4 Trabzonspor 12 7 4 1 21 14 22 +7
5 Beşiktaş 12 7 4 1 18 14 22 +4
6 Kayserispor 12 6 2 4 17 13 22 +4
7 Antalyaspor 12 5 4 3 17 13 18 +4
8 Kasımpaşa 12 5 4 3 21 23 18 -2
9 Hatayspor 12 4 3 5 20 16 17 +4
10 Çaykur Rizespor 12 5 5 2 11 17 17 -6
11 Gaziantep FK 12 5 7 0 12 17 15 -5
12 Fatih Karagümrük 12 3 4 5 13 10 14 +3
13 Sivasspor 12 3 4 5 13 17 14 -4
14 MKE Ankaragücü 12 3 5 4 18 19 13 -1
15 Pendikspor 12 3 5 4 15 25 13 -10
16 Konyaspor 12 2 6 4 11 18 10 -7
17 Alanyaspor 12 2 6 4 9 17 10 -8
18 Başakşehir FK 12 2 7 3 8 16 9 -8
19 Samsunspor 12 2 8 2 9 19 8 -10
20 İstanbulspor 12 1 9 2 9 22 5 -13
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 12 10 2 0 33 9 30 +24
2 Kocaelispor 12 8 2 2 20 12 26 +8
3 Bandırmaspor 12 7 1 4 17 6 25 +11
4 Gençlerbirliği 12 6 2 4 16 12 22 +4
5 Bodrumspor 12 6 3 3 16 10 21 +6
6 Göztepe 12 6 4 2 13 8 20 +5
7 Sakaryaspor 12 5 3 4 14 12 19 +2
8 Keçiörengücü 12 5 4 3 11 11 18 0
9 Erzurumspor FK 12 4 4 4 12 9 16 +3
10 Çorum FK 12 4 6 2 17 16 14 +1
11 Manisa FK 12 3 4 5 14 13 14 +1
12 Boluspor 12 3 5 4 9 13 13 -4
13 Adanaspor 12 4 8 0 11 18 12 -7
14 Ümraniyespor 12 3 6 3 10 17 12 -7
15 Şanlıurfaspor 12 2 5 5 8 15 11 -7
16 Tuzlaspor 12 3 7 2 11 22 11 -11
17 Giresunspor 12 2 7 3 8 16 9 -8
18 Altay 12 1 9 2 7 28 5 -21
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 13 11 2 0 27 8 33 +19
2 Van Spor FK 13 9 2 2 17 13 29 +4
3 1461 Trabzon FK 13 8 2 3 23 8 27 +15
4 Bucaspor 1928 13 7 1 5 19 7 26 +12
5 Ankaraspor 14 7 2 5 18 10 26 +8
6 Nazilli Belediyespor 14 8 5 1 20 18 25 +2
7 Yeni Mersin İdman Yurdu 13 6 3 4 18 12 22 +6
8 Ankara Demirspor 13 7 5 1 18 14 22 +4
9 Karacabey Belediye Spor 14 4 6 4 10 10 16 0
10 Diyarbekir Spor 13 4 5 4 10 13 16 -3
11 Hes İlaç Afyonspor 13 4 5 4 7 10 16 -3
12 Beyoğlu Yeniçarşıspor 13 4 8 1 12 17 13 -5
13 Bursaspor 13 3 6 4 12 21 13 -9
14 Kırklarelispor 14 3 7 4 9 20 13 -11
15 Kırşehir Futbol SK 14 3 8 3 12 25 12 -13
16 Altınordu 13 2 6 5 15 15 11 0
17 Zonguldak Kömürspor 13 2 7 4 12 19 10 -7
18 Serik Belediyespor 13 2 8 3 5 13 9 -8
19 Adıyaman FK 13 2 8 3 8 19 9 -11
Takım O G M B A Y P AV
1 Aliağa Futbol A.Ş. 11 9 0 2 22 4 29 +18
2 Kepezspor FAŞ 10 7 1 2 16 6 23 +10
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 10 5 1 4 10 5 19 +5
4 52 Orduspor FK 11 4 3 4 11 11 16 0
5 İnegöl Kafkas GK 10 5 4 1 10 11 16 -1
6 Edirnespor 10 4 3 3 15 8 15 +7
7 K.Çekmece Sinopspor 11 3 3 5 12 9 14 +3
8 Kırıkkalegücü FK 10 4 4 2 9 9 14 0
9 Gümüşhanespor 11 2 3 6 8 11 12 -3
10 Talasgücü Belediyespor 10 4 6 0 13 17 12 -4
11 Mardin 1969 Spor 10 3 5 2 11 11 11 0
12 Artvin Hopaspor 10 2 5 3 10 12 9 -2
13 Malatya Arguvanspor 10 2 5 3 5 8 9 -3
14 Tarsus İdman Yurdu 10 1 6 3 5 20 6 -15
15 Karabük İdmanyurdu Spor 10 1 7 2 5 20 5 -15
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 25/11/2023 İstanbulspor vs Hatayspor
 25/11/2023 Gaziantep FK vs MKE Ankaragücü
 25/11/2023 Konyaspor vs Kasımpaşa
 25/11/2023 Galatasaray vs Alanyaspor
 26/11/2023 Kayserispor vs Adana Demirspor
 26/11/2023 Antalyaspor vs Çaykur Rizespor
 26/11/2023 Samsunspor vs Beşiktaş
 26/11/2023 Fenerbahçe vs Fatih Karagümrük
 27/11/2023 Başakşehir FK vs Pendikspor
 27/11/2023 Sivasspor vs Trabzonspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 24/11/2023 Sakaryaspor vs Erzurumspor FK
 25/11/2023 Bandırmaspor vs Şanlıurfaspor
 25/11/2023 Bodrum FK vs Adanaspor
 25/11/2023 Ümraniyespor vs Boluspor
 25/11/2023 Giresunspor vs Kocaelispor
 26/11/2023 Çorum FK vs Altay
 26/11/2023 Eyüpspor vs Manisa FK
 26/11/2023 Göztepe vs Tuzlaspor
 27/11/2023 Gençlerbirliği vs Keçiörengücü
 27/11/2023 Gençlerbirliği - Keçiörengücü Gençlerbirliği ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Gençlerbirliği yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 25/11/2023 Esenler Erokspor vs Ankara Demirspor
 26/11/2023 Diyarbekir Spor vs Altınordu
 26/11/2023 Hes İlaç Afyonspor vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
 26/11/2023 Kırklarelispor vs Adıyaman FK
 26/11/2023 Kırşehir Futbol SK vs Serik Belediyespor
 26/11/2023 Van Spor FK vs Nazilli Belediyespor
 26/11/2023 Yeni Mersin İdman Yurdu vs Ankaraspor
 26/11/2023 Zonguldak Kömürspor vs Bucaspor 1928
 26/11/2023 1461 Trabzon FK vs Bursaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 25/11/2023 K.Çekmece Sinopspor vs Karabük İdmanyurdu Spor
 26/11/2023 Artvin Hopaspor vs İnegöl Kafkas GK
 26/11/2023 Ayvalıkgücü Belediyespor vs Aliağa Futbol A.Ş.
 26/11/2023 Malatya Arguvanspor vs Edirnespor
 26/11/2023 Mardin 1969 Spor vs Kırıkkalegücü FK
 26/11/2023 Tarsus İdman Yurdu vs Kepezspor FAŞ
 26/11/2023 52 Orduspor FK vs Talasgücü Belediyespor
resmi ilanlar
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI